Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

February 2019
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Calendar Calendar

Keywords

prezimena  poreklo  radonji  perisic  

Affiliates
free forum


Konačno se zna kada će se raspasti Evropa!

Go down

Konačno se zna kada će se raspasti Evropa!

Post  sveznalica on Fri Jun 03, 2011 1:49 pm

Konačno se zna kada će se raspasti Evropa!

dr Trifko Guzina


Piše:Z. Nikolić
Odvajkada postoji čoveka potreba da definiše pojmove „prirodno“ i „natprirodno“. Na svojevrsnu potragu u pokušaju da odgonetnemo ovu razliku poveo nas je jedan nesvakidašnji čovek, profesor dr Trifko Guzina, o čijem je radu Treće oko već pisalo. Nekada profesor hirurgije na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, specijalista urologije, čovek koji je do te mere posvećen nauci da je paralelno završio i postdiplomske studije na kojima se bavio preventivnom medicinom... istovremeno je i sjajan poznavalac neobičnog koda sakrivenog u Starom zavetu, kao i Nostradamusovih proročanstava!
Kada mu je nedostajalo znanja da se bavi svime što ga interesuje, ulagao je neverovatnu energiju u proučavanjem starohebrejskog i starofrancuskog jezika. Neka njegova znanja zaista su enciklopedijska, a sa druge strane, intuicija bezmalo savršena.

GLAS KOJI VODI KA ISTINI
Iako strogo posvećen nauci, dr Guzina je stalno osećao „glas“, poziv koji ga je vodio u sferu ezoteričnog i „onostranog“. Odatle i odgovor na pitanje s kojim smo počeli ovaj tekst – kakva je razlika između „prirodnog“ i „natprirodnog“?
Naš sagovornik jednostavno kaže: Koliko god je natprirodno – prirodno, toliko je i prirodno – natprirodno! Granicu između ova dva pojma jedino može da predstavlja naše neznanje, odnosno odustvo onih znanja koja još nismo osvojili ni usvojili.
Posle rata koji u Bosni i Hercegovini počinje devedesetih godina prošlog veka, naš sagovornik odlazi iz Sarajeva u kojem je radio kao vrsni urolog i odlazi na Novi Zeland. Kako u šali kaže - nije mogao da nađe udaljenije mesto na planeti. Tamo se vraća oblastima kojima se i ranije bavio, ali ovog puta posvećenički. U novozelandskom Judeo-hrišćanskom centru počinje da uči starohebrejski i da proučava Stari zavet. Budući da je već imao ogromna znanja o Nostradamusu, ali i jeziku na kojem je ovaj francuski vizionar pisao, shvata da neke najave ili predskazanja čine jednu jedinstvenu celinu i da se napajaju iz istog izvora.
-Uistinu, neverovatna je povezanost između ove dve oblasti – govori profesor Guzina reporterima Trećeg oka.- Na mene je ogroman utisak ostavilo istraživanje objavljeno u knjizi Biblijski kod Majkla Drosnina. Suština tog istraživanja bila je da su naučnici poređali sve znakove Starog zaveta ispisane simbolima izvornog, hebrejskog pisma, ali bez znakova inerpunkcije, jedne pored drugih. Posebnim kodovima i kombinacijama u njima su pronašli neverovatne najave budućih događaja. Između ostalog, jasno su uočili upozorenje izraelskom državniku Jicaku Rabinu da će na njega biti izvršen atentat 1995. godine. Kada su mu predočili opasnost od tog događaja, sa nevericom ih je odbio. Ipak, nastradao je upravo kako je proročanstvo i predviđalo.
Kada je dr Guzina počeo na isti način da proučava biblijski kod, uočio je, kako kaže, zaprepašćujuću podudarnost sa najavama koje je već nalazio kod Nostradamusa.
- Da se razumemo: Biblija ima dva teksta – nastavlja priču dr Trifko Guzina.- Jedan je onaj koji vernici dobro poznaju, dok je drugi kodiran. Kada se dekodira, dobija se prirodna i ljudska istorija, od početka do samog kraja! U nesvakidašnjim šiframa i stihovima stvarao je i Nostadamus, odnosno, beležio je ono što je u stanjima transa čuo kao glas Božji.
Poredeći najave iz kodiranog biblijskog teksta sa beleškama francuskog vizionara, dr Guzina nam skreće pažnju na one koji su se dogodili, a bili su najavljeni i u jednom i u drugom izvoru.
- Oba ova pisana dokumenta najavljuju odlazak čoveka u svemir, ubistvo Kenedija, eksploziju atomske bombe u Japanu na kraju Drugog svetskog rata, pojavu Hitlera i sva njegova zlodela, holokaust, pad komunizma u Rusiji, asteroid veći od Mont Everesta snage od 300 hidrogenskih bombi koji je uništio dinosauruse...-nabraja redom dr Guzina.- Očigledno je da tu slučajnosti nema. U stvari, slučajnost je jedina stvar na svetu koja sigurno ne postoji.
Sa druge strane, mi pojam „vreme“ osećamo isključivo jednosmerno, a ono je, kako kaže dr Guzina, u stvari mnogo kompleksnije.
-Način na koji mi doživljavamo vreme je trajna iluzija potrebna za ono što zovemo „normalan“ ili svakodnevni život – objašnjava naš sagovornik.- Po meni, vreme jeste energija i to ogromna. Ona objedinjuje sve dimenzije, kojima treba dodati gravitaciju. Ljudi koji su osećali ono što je osećao Nostradamus imaju potpuno drugačiji pogled na vreme. Prošlost, sadašnjost i budućnost spadaju pod jedinstvenu kategoriju večnosti. Da bi „probio“ barijeru vremena čovek mora da ima poseban osećaj, nasleđeno genetsko umeće i što je najvažnije, talenat dat od Boga.
U isto vreme, prema rečima našeg sagovornika, treba se setiti definicije Boga - Baruha de Spinoze koji kaže da je Bog „supstancija sa bezbroj atributa“.
- Život je božja tvorevina i kosmička osobina – nastavlja dr Guzina.- Po mom dubokom ubeđenju, život je svukud i izvan naših pogleda. U vasioni život svuda vri, na različitim nivoima i u različitim oblastima. Sve ovo sam samo dodirnuo kako bih vam nagovestio koliko je potrebno znanja kako bi čovek mogao da se upusti u analizu predskazanja iz ovako značajnog materijala. Sada bi mogli da se okrenemo onome što naš „običan“, ljudski način poimanja vremena predoseća kao buduće događaje, a Nostadamus i biblijski kod ih najavljuju...

VEČITI CIKLUSI

Kako objašnjava dr Trifko Guzina, sva Nostradamusova proročanstva najavljena su u ciklusima. Veoma bitan ciklus koji će odlučivati o sudbini planete i čovečanstva već je počeo i on će odvija od prošle, 2010, i trajaće do 2025. godine.
-Već se osećaju kosmičke promene – govori dr Guzina.- To nije proces koji čovek može lako da zamisli, ali je bitno da ga je najavio Milutin Milanković, i da se radi o kretanju Sunca, Sunčevog sistema, pa samim tim i Zemlje kroz Kosmos. Nadalje, za narednu godinu treba očekivati još jedan veoma značajan kosmički fenomen, a to je pojava supernove koja će uticati na mnoge pojave na Zemlji. Najverovatnije je da će se eksplozija jedne zvezde odigrati u sazvežđu Oriona. Tada treba očekivati tokom sedam dana veoma jake svetslosne efekte, dok će pune dve godine svetlost prouzrokovana na taj način stizati do naše planete.
Samo dve godine kasnije, 2014. godine, prema najavama dr Trifka Guzine nastupiće i nemali problemi uzrokovani promenama na Mesecu, izazvanim različitim naučnim eksperimentima iniciranim sa Zemlje. Doći će, kaže on, do određenih promena u Mesečevoj putanji, što može na našoj planeti da izazove dramatične poplave, poremećaje plime i oseke, zemljotrese i druge elementarne nepogode velikih razmera.
Zbog promena u samom kosmosu i u putanjama našeg Sunčevog sistema treba očekivati proces takozvane translacije kao i precesije.
- Precesija, koju je najavio Milanković doneće promene mesta Zemljinih polova i pojave novog ledenog doba na određenim arealima na planeti – nastavlja predviđanje naš sagovornik.- Nostradamus je zapisao da će se u predelu koji pokrivaju današnje Sjedinjene Američke Države, na 50 stepenu severne geografske širine formirati novi severni pol, koji će pratiti stvaranje nove polarne kape. Južni pol će se prema Nostradamusu preseliti jugozapadno od zapadnih obala Australije. Istovremeno, nastupiće i topljenje danas poznatih polarnih ledenih kapa.
Kako kaže dr Guzina, Nostradamus najavljuje i potonuće Zemlje u ambis planetarnog mraka, zbog pojave nekog planetoida iz kosmosa. Njega Nostradamus zove „Mesečev brat“, a on bi mogao da donese jako zahlađenje i novo ledeno doba.

PAKAO 20 VEKA I NJEGOV NASTAVAK
Kao što je dr Guzina objasnio, sva Nostradamusova proročanstva vezana su za cikluse, pa je tako 20. vek obeležilo tri ciklusa: Prvi i Drugi svetski rat, kao i period na okončanju ovog stoleća. Sada je u fazi trajanja četvrti ciklus koji se na njih nadovezuje. U okviru tog ciklusa je i pritisak koji osećamo mi u Srbiji.
- Taj ciklus počeo je bombardovanjem 1999. godine i okončaće se najzad 2012. godine – objašnjava dr Guzina.- Posle toga će nas velike sile pustiti da odahnemo, jer će morati, kako bi to rekao naš narod - „svojim jadom da se pozabave“.
Analitičar Nostradamusa govori kako će se aktuelni ratni događaji na severu Afrike i Bliskom istoku završiti potpuno neočekivano.
- To je ciklus koji će trajati sedam godina i u kojem će Zapad imati jednu nameru, a ostvariće se nešto sasvim drugo – kaže dr Trifko Guzina konsultujući Nostradamusa.- Oni ovog trenutka takvu mogućnost niti vide niti naslućuju. Zbog velikih posledica koje će imati kod kuće neće moći da se odupru velikom i složnom ujedinjenju muslimana.
Istovremeno, kako kaže naš sagovonik, treba očekivati ogromne poplave i „sve će se sliti u jednu reku“, a istovremeno će početi jaki zemljotresi. Ovde, gde smo mi, zbog promene mesta polova premestiće se žarki pojas, pa će klima postati veoma topla.
Kada govori o Nostradamusovim najavama događaja koji odlučuju o političkoj budućnosti planete, odnosno o zemljama koje su sada okupljene oko Evropske unije, dr Guzina kaže da na toj strani nikako neće poteći vedre vesti.
- Proces gašenja, odnosno rasturanja Evropske unije, prema predskazanjima koja sam ja dešifrovao, počinje ove godine – nastavlja poznavalac starih predskazanja.- U suštini, taj proces će, precizno, započeti 1. oktobra ove godine i to je, prema najavama Nostradamusa, potpuno izvesno. Taj raspad trajaće još nekoliko godina, uz veće ili manje političke procese, a biće okončan 2015. godine. I tada će se oformiti novi oblici političkog i vojnog savezništva.
Prema najavama našeg sagovornika, sadašnja Evropska unija raspašće se, već u zavisnosti od pojedinačnog interesa država članica na takovane trijenale. To će biti savezi od po tri države koje će činiti nekakve homogene celine. Ali sama Unija, glomazno i glamurozno zamišljena, prema najavama koje je analizirao ovaj vrsni poznavalac Nostradamusovih proročanstava – neće opstati.
- Iako mnoga predskazanja nisu ni malo vedra, ipak ne treba paničiti kada ih tumačimo – dodaje naš sagovornik.- Ova predviđanja ne treba shvatati fatalistički, mada će biti velikih pomeranja, previranja i stradanja. Osetićemo jak udar elementarnih nepogoda koje će mnogima, u velikoj meri zagorčati život. To će biti prvenstveno poplave i zemljotresi.
Niz opasnih i jakih tehtonskih poremećaja dr Guzina najavljuje kroz Nostradamusova proročanstva, tako što će prvo na udaru biti oblast Turske. Zatim, kaže on, treba očekivati jak udar blizu Korinta, a posebno bi trebalo da bude snažnih potresa na crnogorskom primorju 2016. godine.
- Upravo tada, sudeći po proročanstvima, moguć je izuzetno jak potres u oblasti Boke Kotorske – nastavlja dr Guzina.- Ne dugo zatim mogući su snažni zemljotresi koji će opasno zatresti zemlje Mediterana, pogotovo Italiju i Španiju.
Pa ipak, ima i veoma optimističkih predskazanja iz katrena koja je za sobom ostavio ovaj čudni vizionar. Tako dr Trifko Guzina tumačeći Nostradamusove najave kaže i da će republikanski način uređenja u svim državama potpuno biti prevaziđen zaključno sa 2065. godinom. On kaže da će do tada, baš kao što je to i u ovom trenutku, podela država postojati uglavnom tako što će se razlikovati republike i monarhije. Međutim, od najavljene godine republike će potpuno prestati da postoje i svuda će ponovo zavladati monarhistička forma vladavine.
- Od tada Nostadamus najavljuje „zlatno doba čovečanstva“ – zaključuje dr Guzina.- Taj period će trajati 177 godina, tri meseca i 11 dana. Posle toga ulazimo u sunčev ciklus, period od hiljadu godina koje će biti uglavnom podnošljive za ljudski rod.

NOSTRADAMUS
Nostradamusova proročanstva pokrivaju oblast od 2242 godine. On je prva proročanstva vezao za 1555. godinu, a najdalja su doprla do 3797. godine. Pošto je imao izuzetno jake vizije i strahovito se saživljavao s njima, dr Trifko Guzina kaže kako „ni malo nije bilo lako živeti Nostradamusov život“.


BIBLIJA I NJUTN
Veliki engleski naučnik Isak Njutn bio je jedan od onih koji su u velikoj meri posvetili život u pokušajima da dekodiraju Bibliju. Tako je i on, tvrdi dr Guzina, proveo značajan period u nastojanju da nađe tajne poruke u Svetom pismu, i to je lako zaključiti po njegovoj zaostavštini, ali ovaj genije u tome ipak nije uspeo.

SRBI U VIZIJAMA
Tri veoma važna čoveka za istoriju Srbije, njen ugled, duhovnost i kulturu našli su se, prema rečima našeg sagovonika u Nostradamusovim najavama. Tako je dr Trifko Guzina među katrenima francuskog vizionara pronašao Milutina Milankovića, Nikolu Teslu i Petra Petrovića Njegoša.

BEOGRAĐANI I 2016.
Među mnogim vizijama vezanim za naše podneblje, dr Guzina, pored jakog zemljotresa u Boki Kotorskoj, savetuje i Beograđanima da u proleće 2016. godine budu veoma obazrivi i da se izmeste negde u solidne kuće u niskoj gradnji, jer će tada i Beograd biti pod udarom jakog zemljotresa.
sveznalica
sveznalica
Admin
Admin

Posts : 529
Points : 547
Reputation : 1
Join date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum