Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

March 2019
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

Keywords

radonji  perisic  poreklo  prezimena  

Affiliates
free forum


Evropa postala Evrabija (Ko je Evropu prodao Arapima)

Go down

Evropa postala Evrabija (Ko je Evropu prodao Arapima)

Post  lazuoistini on Tue Aug 09, 2011 6:32 pm

Ko je Evropu prodao Arapima
Sumnja se da je Anders Brejvik za teroristički napade u Oslu inspiraciju našao u ideolozima takozvane teorije o Evrabiji


Oslo – Pod pritiskom javnosti i medija, iz ilegale je izašao „Fjordman”, čovek koji je godinama „operisao” pod tajnim nadimkom preko Interneta, šireći antiislamsku ideologiju. Sumnja se da je „Fjordman” glavni ideolog norveške ekstremne desnice, a time i glavni inspirator zločina koje je 22. jula počinio Anders Brejvik, kada je u napadu automobilom bombom na sedište norveške vlade i političkim atentatom na ostrvu Utoja ubio ukupno 77 ljudi.

Zbog medijske hajke i lova na veštice, „Fjordman” se sam prijavio policiji. Reč je o Pederu Nestfoldu Jensenu (36), piscu i internet-blogeru iz Olesunda, provincija Trondelag.

Jensen je završio master studije kulture i tehnologije na Univerzitetu u Oslu, a studirao je i arapski jezik u Bergenu i Američkom univerzitetu u Kairu. U ime norveške diplomatije, Peder Jensen je pre osam godina radio kao posmatrač u Hebronu na Zapadnoj obali, gde su međunarodne mirovne snage razdvajale sukobljene Izraelce i Palestince.

U „manifestu o teroru” koji je lansirao preko Interneta samo nekoliko sati pre nego je postavio automobil-bombu pored norveške vlade, Brejvik je citirao „Fjordmana” 111 puta, nazvavši ga „herojem konzervativnog revolucionarnog pokreta protiv islamizacije norveškog društva”, najboljim piscem današnjice, prorokom.

Na saslušanju u policiji „Fjordman” je kazao da mu je bilo užasno neprijatno da ga jedan masovni ubica nazove idolom. Priznao je da je Brejvik u nekoliko navrata pokušavao da organizuje sastanak, ali: „Ja sam ga odbio, ne zato što je on pričao o nasilju ili terorističkim planovima, nego zato što je delovao izuzetno dosadno – kao prodavac usisivača.”

„Policija je minulog četvrtka nakon saslušanja zaplenila ’Fjordmanov’ kompjuter kako bi ispitala njegovo delovanje i međunarodne internet-kontakte u antiislamskom miljeu”, saopštio je policijski tužilac Pol Fredrik Krabi.

„Fjordman” tvrdi da je saslušanje u policiji bilo neprijatno, jer su ga u početku sumnjičili za povezanost sa Brejvikom, ali je on uspeo da se izbori da se u daljem nastavku procesa protiv Brejvika pojavljuje kao svedok.

U norveškim ekspertskim i medijskim krugovima, Peder Jensen slovi za glavnog ideologa takozvanog trećeg talasa ekstremne desnice. Moderni ekstremni desničari smatraju da je evropska civilizacija u velikoj opasnosti od arapske kulturne invazije koja se može razrešiti isključivo nasiljem. Evropske režime koji su dozvolili islamsku kolonizaciju i zalažu se za multikulturalizam, višenacionalna društva, nazivaju najvećim izdajnicima koji se ne mogu ukloniti demokratskim sredstvima.

Prema ocenama ovdašnjih analitičara, Peder Jensen, alijas „Fjordman”, spada u krug poznatih kritičara islama, posebno zagovornika takozvane ideologije ili konspirativne teorije o islamizaciji Evrope nazvane Eurabija ili Evrabija. Prema tezi pristalica ovog tumačenja buduće sudbine Evrope, muslimani će uskoro postati većina u Evropi zahvaljujući pre svega visokoj imigraciji i enormnoj stopi nataliteta.

Tvorci teorije o Evrabiji tvrde da su evropske vlade prodale Evropu arapskim zemljama u zamenu za pristup naftnim bogatstvima, što je najveća izdaja u istoriji civilizacije.

Kao glavni protagonisti i osnivači ove teorije smatraju se egipatska pesnikinja jevrejskog porekla Bat Jeor, američki pisac i osnivač pokreta „Stop islamizaciji Amerike” Robert Spenser, i američki islamolog i politički komentator Danijel Pipes.

Egipatska pesnikinja Bat Jeor je među prvima lansirala tezu da je Evropa postala Evrabija, da su muslimani već potčinili i zavladali Starim kontinentom pre svega zahvaljujući visokoj stopi rađanja.

„Mi moramo da budemo ljuti na muslimane, ali najpre moramo da se ljutimo na one koji su nas lagali, koji su dozvolili da muslimani poplave našu zemlju, koji nas prisiljavaju da živimo sa neprijateljem. Oni su naši neprijatelji broj jedan. To nikada ne smemo zaboraviti”, napisao je „Fjordman” u knjizi „Poražena Evrabija” (Evrabija je buduća Evropa pošto muslimani preuzmu vlast i upravljanje).

Pod opaskom da je nasilje prirodna posledica, „Fjordman” u drugim nastupima na internet-forumima upozorava da „zapadni lideri vode demografski i pravni rat protiv bele većine u Evropi” i da je nužno da se „Evropska unija raspusti, multikulturalizam i invazija i naseljavanje muslimana zaustavi”.

Kobnog dana, kada se još nije znalo ko je napadač na zgradu norveške vlade, Peder „Fjordman” Jensen zapisao je u svom blogu da je „norveška narodna vlada suicidna i kukavička”. „Fjordman” je upozorio građane da premijera Jensa Stoltenberga upamte kao „patetičnog čoveka koji puzi pred islamom”.

Kada je Brejvik započeo likvidaciju učesnika letnjeg političkog kampa na ostrvu Utoja, arhive beleže da je „Fjordman” na Internetu zapisao da je podmladak Radničke partije jedna „antiizraelska i propalestinska banda mladih socijalista”.

Analitičari u Norveškoj smatraju da Jensen nije direktno odgovoran za teror koji je sproveo Brejvik, ali se može tretirati kao zastupnik, zagovornik i inspirator ideologije o nasilju kao jedinom mogućem rešenju, jedinom receptu u borbi protiv arapske kolonizacije i islamske okupacije Evrope.

„’Fjordman’ je jedan pomahnitali viking pun mržnje, skriboman koji se protiv islama bori iz svoje kuće sedeći pored kompjutera, centralna figura višegodišnje islamofobije i paranoje o muslimanskoj okupaciji Evrope”, prenosi u svom uvodnom komentaru visokotiražni dnevnik VG.

Radovan Pavlović Embarassed


http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ko-je-Evropu-prodao-Arapima.lt.html

lazuoistini

Posts : 11
Points : 33
Reputation : 0
Join date : 2010-03-04

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum