Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

April 2019
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Keywords

poreklo  perisic  radonji  prezimena  

Affiliates
free forum


NOSTRADAMUS IZ ROŽAJA PREDVIDIO MNOGE DOGAĐAJE U ZEMLJI I U SVIJETU

Go down

NOSTRADAMUS IZ ROŽAJA  PREDVIDIO MNOGE DOGAĐAJE U ZEMLJI I U SVIJETU Empty NOSTRADAMUS IZ ROŽAJA PREDVIDIO MNOGE DOGAĐAJE U ZEMLJI I U SVIJETU

Post  Svevidec on Thu Apr 14, 2011 6:09 pm
NOSTRADAMUS IZ ROŽAJA, MERDAN AGOVIĆ, SKORO 13 GODINA ZAPISUJE PROROČKE STIHOVE KOJIMA JE PREDVIDIO MNOGE DOGAĐAJE U ZEMLJI I U SVIJETU


Zemljotres prijeti Ulcinju i Podgorici

Predvidio sam nesreću u Japanu, a javio sam prijateljima u Beogradu da će se desiti zemljotres u Kraljevu, kao i za sudar srpskog i bugarskog voza. U većini slučajeva vidim ishod izbora i to naročito pred izbore, ali ne volim da se miješam u politik

Četrdesetšestogodišnji Rožajac, Merdan Agović, skoro 13 godina zapisuje proročke stihove, slične Nostradamusovim ’’centurijama’’, a dosad je zapisao ukupno 1.048.
-Da sam zapisivao sve svoje vizije, mogao bih od njih da napravim deset knjiga. Zapisujem samo ono što vjerujem da je značajno i karakteristično. Nekad mi se desi da godinu dana ranije vidim neku prirodnu nesreću. Ono što sam napisao prije 12 godina obistinjuje se sada, a neke moje vizije se ostvaruju samo poslije dva dana, objašnjava Merdan u razgovoru za ''Reviju D''.
Njegov život promijenio se prije 13 godina.
-U oktobru 1997. godine doživio sam tešku saobraćajnu nesreću. To se desilo na ulazu u Rožaje. Bio sam za volanom ''BMV''-a kada sam izgubio kontrolu i udario u betonski zid koji sam porušio, a potom oborio i nekoliko betonskih stubova. Od siline udara izletio sam kroz zadnju šoferšajbnu, a nakon toga zapao u komu koja je trajala nekoliko sati, prisjeća se Merdan najtežih trenutaka u životu koji se u jednom momentu zaustavio pa se Merdan, kako tvrdi, našao u nekoj drugoj dimenziji.
-Lebdio sam i odozgo gledao svoje tijelo kako leži na asfaltu. Čuo sam neku ženu kada je rekla: ’’Ne dirajte ga, on je mrtav’’. Gledao sam kad su moje tijelo ubacili u auto i pratio sebe do ispred bolnice, a tada sam ušao u tamu. Nije mi bilo žao ničega, niti sam osjećao bol pa sam krenuo da putujem kroz tamu kao kroz mračni tunel na čijem kraju se vidjela svjetlost. Nijesam stigao do svjetla kad sam čuo glas koji mi je zapovijedio da moram natrag, jer za mene još nije vrijeme, prepričava Merdan svoje neobično iskustvo. Bol je, kaže, osjetio kad mu je ljekar ušivao rasjekotinu na usni.
-Duša je najvažnija kod čovjeka, duša je Božja energija. Posmatrao sam sve, ali me ništa na zemlji nije zanimalo, kao da ništa nije ni postojalo. Dugo sam se oporavljao, jer mi je lobanja bila naprsla, a po ozdravljenju počeo sam drugačije da razmišljam. Prije nesreće sam volio da popijem, poslije toga ne. Najveća promjena bila je moja sposobnost da vidim događaje koji će se tek zbiti. Pred očima mi se javljaju slike budućih događaja i to se dešava čak i kad radim ili razgovaram s nekim, ni to mi ne smeta da pratim viziju. U tim trenucima kao da se nalazim u atmosferi odakle gledam na zemlju kao na globus. Vidim jednu tačku na zemlji u vidu lasera, a potom mi se ona približava i jasno definiše kontinent, državu, odnosno mjesto u kojem će se nešto zbiti. Paralelno s vizijom čujem i glas u vidu stihova i ja ih potom zapisujem. To je kao na televizoru, gledam sliku i čujem glas koji odnekud dolazi. Sve moje vizije se obistine, iako ne mogu da odredim tačno vrijeme kada će se desiti ono što sam vidio, kaže Merdan i dodaje da u zapisima nema pravila, dešava se da se jedan stih odnosi na jednu zemlju, drugi na drugu, a treći na sasvim različiti kontinent.
Sve svoje stihove Agović piše ekavicom. Najavio je NATO bombardovanje i zapisao u stihu ’’Napašće NATO Srbiju celu, povuć' će se srpska vojska sa Kosova, Crnogorci se pod maskom kriju, Crna Gora će postati nova’’. Predvidio je i požar u Australiji, atentat na Benazir Buto, rezultate poslednjih predsjedničkih izbora u Srbiji i u Crnoj Gori, kao i kobni kosovski 17. mart 2004. godine. ’’Izbiće sukob, Kosovo gori, borba dve vojske krvavo polje, rat na sve strane, a narod beži, tu narod u krvi po zemlji leži’’.
-Kosovo je opasnost koja buni narod i uzdiže, puno je energije i zaista je opasno. Vidio sam da će ta zemlja dugo biti na istom nivou i da će se o kosovskom statusu voditi dugi pregovori. Prije 17. marta, kada su zapaljene svetinje, vidio sam kako gore crkve. To mi se desilo za kafanskim stolom dok sam s prijateljima, Albancima, sjedio u Kosovskoj Mitrovici. Tada sam dobio napad koji jako rijetko nailazi. Osjetio sam da se s nekim raspravljam, a nekakav glas je govorio: ’’E, to vam neću dozvoliti’’. U istom momentu sam vidio manastir Dečane. Znači, obistinila se moja vizija, jer svi drugi hramovi su zapaljeni osim te svetinje. Nijesam svjestan da li je to bio moj ili glas nekog drugog koji je govorio kroz mene, priča Merdan.
Najviše njegovih centurija odnosi se na predviđanje, odnosno najavu poplava, vulkana i drugih nesreća.
-Unaprijed vidim poplave i sve druge nesreće u svijetu. Kad vidim nešto što će se desiti u Srbiji, javljam Spasoju Vlajiću, Beograđaninu koji ima ''grupu 69'' koja se bavi psihičkim djelovanjem kod narodnih masa. U Crnoj Gori nemam nikakvih kontakata s ljudima koji posjeduju paranormalne sposobnosti, jer nemam saznanja o njima pa sam više orjentisan ka ljudima u Beogradu. Predvidio sam nesreću u Japanu, a javio sam prijateljima u Beogradu i da će se desiti zemljotres u Kraljevu, kao i za sudar srpskog i bugarskog voza. U većini slučajeva vidim ishod izbora i to naročito pred izbore, ali ne volim da se miješam u politiku, veli Agović.
Poslednji stih koji je zapisao glasi: ’’Evropom biće voda, dosta će štete da bude, zemljotres i tuga zaobići je neće, kliznuće zemlja Peruom nosiće kuće i drveće’’.
Agovićeve vizije i najave su propast dolara, zemljotresi u Švedskoj i Maroku, požari u Turskoj, nesreće u ruskim, kineskim i češkim rudnicima, pad jednog ruskog i jednog francuskog putničkog aviona i bjeloruskog helikoptera... Bombe u Francuskoj, Španiji, Belgiji, ponovni rat između dvije Koreje i tornado veći od Katrine koji će zadesiti Ameriku. Jadransko more će se uzjoguniti i poplaviti dio hrvatske obale. Zemljotresi, prema njegovim vizijama, očekuju jug Srbije i granicu Bosne. Vojvodinu će, kako piše u Agovićevim stihovima, zadesiti velike poplave, ali će u toj srpskoj pokrajini biti otkrivena i bogata ležišta nafte. Okolinu Peći pogodiće zemljotres, a sasvim novi mineral biće otkiven u rijekama i još jedan u brdima.
''U Srbiji će biti protesti s velikom štetom u velikom gradu – gužva će neka u gradu Srbije da bude do leta, na trgu dosta će štete biti, 11 godina opasnost biće za ljude, a srušena biće na silu jedna balkanska vlada’’, jedan je od proročkih stihova koje je zapisao naš sagovornik.
Na globalnom planu Agović je najavio ptičji grip koji ’’vazduhom hara’’ i još jednu bolest koja se prenosi polnim putem. Po njegovom proročanstvu, u naredne dvije- tri godine povećaće se intenzitet poplava, zemljotresa i cunamija, a potom nailazi period smirenja.
Kada će se obistiniti pojedina njegova proročanstva iz stihova Merdan ne zna, ali u svakom slučaju, nakon mračnih dešavanja, kaže on, dolaze bolja vremena.
-Čovječanstvo će napredovati i mentalno i duhovno telefon neće biti potreban, jer će misao brojeve čitati, a jednom će doći i do pomirenja dvije velike vjere i izlječenja mnogih bolesti, kaze Agović.
Među stihovima je i ovaj čije proročanstvo tek treba da se ispuni: ’’Pećina tamna tu riba plovi, znak u njoj spava, trenutak čeka kada će lovac u snu je naći, voda je jaka podzemna reka’’.
-Na zemlji postoje dobre i loše sile i međusobno se bore. Moja najava za poslednje poplave u Crnoj Gori glasi: ’’A mesto jedno malo granica kosovske moći poslaće vešticu svoju da ga zavara u noći. Vešticu šejtan će terati pod zemljom rečnoga toka zarobljen biće šejtan levog ćoravog oka. Drhtaće dolina cela, voda će na sva vrata, šestoro vrata će ključat', izbacit' mulja i blata. Silni će or'o s planine sa vranom da se bori, oblak će vode da prsne, poplave ima da stvori. Padnuće vrana u blato or'o će nebom da kruži tada će pisac stiha nekom pomoć da pruži’’. Ovaj se stih već obistinio i odnosi se na poplave u Crnoj Gori. U Crnoj Gori će se desiti katastrofalni zemljotres, posebno kod Ulcinja. Biće poplava još većih, a zemljotres prijeti i Podgorici, a kada će se to ostvariti, ne mogu da znam, kaže Agović.
Merdan vjeruje u Boga i uvijek kad mu se javi vizija moli se za spasenje.
-Nostradamus je koristio predmete i za razliku od mene imao napade. Iako nijesam vidovnjak i nikad nikome nijesam proricao budućnost, pokušao sam da se oprobam i u tome. To mi je uspjelo kad sam tragao za receptom protiv akni koje su prekrile lice moje supruge. Dobio sam viziju u kojoj mi se prikazao recept koji sam sastavio i dao joj da se maže. Akne se više nijesu pojavile, tvrdi Agović, i dodaje da vjeruje da bi mogao da sastavi i recept protiv teških bolesti kad bi se potrudio da dobije informaciju od viših sila.
Kaže da posjeduje i naročiti dar za istraživanja u arheologiji.
-Tačno i jasno mogu da vidim mjesto gdje je nekad postojao grad. Kad bih se našao na tom terenu mogao bih da pokažem mjesto na kom se nalazi neki predmet, kazao je Agović.
Iako posjeduje moći koje drugi nemaju, on još ne vjeruje u sebe i svoje sposobnosti.
-Vjerovatno zbog moje nepovjerljivosti, nekakav glas sa strane mi je nekoliko puta govorio da moram da vjerujem u sebe. Po uputstvima onoga ko mi govori, otišao sam na Hajlu i na mjestu gdje mi je rečeno pronašao iskričavi kamenčić koji se nalazio pored izvorske vode. Potom mi je još jednom rečeno da ću na određenom mjestu naći kamen u kamenu. Tako je i bilo, a po istom upustvu našao sam izlivenu potkovicu od bronze za koju ne znam tačno iz kog vremena potiče. U većini slučajeva kad negdje treba da idem prvi put tačno znam kako izgleda to mjesto, pa čak i kako izgledaju osobe koje ću sresti. Ipak, ja ne vjerujem ni u šta osim u Boga, jer samo ta vjera mi može pomoći, kazao je Agović, koji tvrdi da svoje sposobnosti ne može da istakne zbog toga što nema dobre kontakte.
Inspirisan političkim i dešavanjima iz svakodnevnog života, osim centurija, Agović piše i refleksivne, odnosno misaone pjesme.
-Napisao sam bezbroj pjesama o političarima koji narodu nešto obećaju, a potom ne ispune obećanje. Imam dosta pjesama o svađama i prepirkama među političarima iz različitih partija, a najviše sam opjevao Mila Đukanovića. Te pjesme su kritičke, ali iskrene i pišem ih iz hobija, kazao je Merdan Agović.Može da predvidi ishod utakmice


Merdan kaže da ima sposobnost da predvidi i ishod utakmice.
-Sliku vidim ispred TV aparata na kom pratim utakmicu, zapravo vidim dvije slike. Ne želim da se bavim propagandom, lažima i zaplašivanjem naroda kao što čine pojedinci plašeći ljude smakom svijeta koji će se navodno dogoditi 21. decembra 2012. godine. To je propaganda na kojoj neko želi da zaradi novac, kaže Agović.Biće Trećeg svjetskog rata


Evo nekih Agovićevih stihova koje je napisao početkom poslednje decenije: ’’Proglas stiže i narod se jada i sa neba kamen će da pada, zapljusnuće mora kontinente ponijeće ponosite centre, sve što vredi i što narod voli biće borba i za život goli, a nizije i plodne doline odnijeće vodene vrline. Sve što vole za čim narod čezne, tek će shvatit' kada se otrezne’’. Agović najavljuje i Treći svjetski rat kroz sledeći stih: ’’Zemljotresi tresu kroz zemlju prolaze, ognje i vjetre dižu, vulkani dolaze, svud je haos, pita brat za brata, doći će vreme trećeg svetskog rata’’.
On ne zna tačno da objasni kada će se ovaj njegov stih obistiniti.
-Ovo su proročki stihovi koji su se djelimično ispunili i koji tek treba da se ispune. Doći će vrijeme trećeg svjetskog rata. Dakle, ni Nostradamus, niti Vanga, koji su prognozirali da će Treći svjetski rat izbiti možda 2010. godine nijesu pogodili. I oni su znali da će doći do rata, ali nijesu znali tačno da odrede vrijeme njegovog izbijanja, objašnjava Agović.Karadžićevo hapšenje

Među Agovićevim stihovima je i najava hapšenja Radovana Karadžića, koja glasi: ’’Kriće se osoba pod maskom nadrilekara s kikicom u Srbiji uhvaćena biće. Zemljotres preti Srbiji, a naftu i zlato u Srbiji uspešno otkriće’’.Čovjek sam traži da ga Bog kažnjava


Agović ima tri sina. Nekad su, kaže, svega imali dosta, a danas njegova porodica živi od socijale.
-Prošao sam kroz razna iskušenja... Đavo zavodi čovjeka na loše stvari, na lijep život, dobar provod. Neće da ga zavede na rad i borbu, on bježi od takvih ljudi. Čovjek sam traži da ga Bog kažnjava, kaže Agović, i dodaje da ljudi smatraju da oni koji imaju određene paranormalne sposobnosti nijesu psihički sređeni i da su to njihove halucinacije. Zbog toga se, kaže, plaši da priča o svojim sposobnostima da ne bi bio ismijan.

http://www.revijad.co.me/?nivo=3&rubrika=4&datum=2011-04-06&brojms=458&clanak=1791

Svevidec
Guest


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum