Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

February 2019
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Calendar Calendar

Keywords

prezimena  radonji  poreklo  perisic  

Affiliates
free forum


U Andjelininom filmu "U zemlji krvi i meda", čak i njen voljeni suprug Bred Pit - samo statista na par sekundi (dok ga ne smakne srpski snajperista dok ovaj pretrčava livadu)

Go down

U Andjelininom filmu "U zemlji krvi i meda", čak i njen voljeni suprug Bred Pit - samo statista na par sekundi (dok ga ne smakne srpski snajperista dok ovaj pretrčava livadu)

Post  sveznalica on Fri Feb 10, 2012 5:00 pm

Berlin - Srpski vojnici u uniformama, u isto vreme sa oznakama i oficira jugoslovenske Narodne armije (SFRJ) i sa ambelmima „sužene“ Jugoslavije (RJ) i petokrakom i još po kojom neprepoznatljivom značkom na kapi (?!): odvode muslimanske žene u logore, siluju, koriste žene kao živi zid, bacaju bebu sa balkona stana koji prisilno oduzimaju etnički čisteći Sarajevo... I što je posebno zanimljivo, pucaju isključivo na civile.

Jer, u filmu „U zemlji krvi i meda“ scenaristkinje, rediteljke i producentkinje Anđeline Džoli, viđenog 9. februara na specijalnoj novinarskoj projekciji u Berlinu, nema ni traga slavnim „Zelenim beretkama“ niti pripadnicima HVO, iako je ona na najavnoj špici, na srpsko-hrvatskoj jekavici, lepo napisla da su u Bosni živeli muslimani, Srbi i Hrvati.

Hrvati u filmu ne postoje, a ono malo muslimanskih muškaraca (upotrebljavam reč muslimani, a ne Bošnjaci, jer ih tako naziva i Anđelina Džoli), što kroz ovaj ratno-ljubavni-političko-pamfletski film protrče, civili su u pokušaju organizovanja gerile, koji u jednom trenutku izgovaraju bukvalno i sledeće: „mi ne mrzimo Srbe, nisu svi isti, mi ne volimo samo Srbe-četnike“. Ali, i oni stradaju od srpskih snajpera. U tri sekunde pada mrtav i čak statista Bred Pit (kao civil koji je pokušao da pretrči parče livade)...

Drugim rečima, film Anđeline Džoli o ratu u Bosni jednostran je, što automatski može da dovede u sumnju njene časne, humane i poštene namere. U filmu su jedino srpski vojnici bad guys (loši momci). Doduše, drugih Srba, do nekakve vojske, u filmu ni nema. Nema ni srpskih žena, ni srpske dece ni staraca. U striktnom držanju holivudske dramaturgije, koja nalaže da se uvek mora jasno znati ko su dobri a ko su loši likovi u filmu, Džolijeva je baš preterala i to toliko da je veoma ozbiljnu temu dovela gotovo na ivicu groteske...

bjezi dok te noge no bjezi dok te noge no bjezi dok te noge no da li je unutra praz
sveznalica
sveznalica
Admin
Admin

Posts : 529
Points : 547
Reputation : 1
Join date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum