Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

April 2019
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Keywords

poreklo  radonji  prezimena  perisic  

Affiliates
free forum


Višednevni skup 30.000 mladih hrišćana iz svih evropskih zemalja. Prior Zajednice iz Tezea nazvao je podeljenost među hrišćanima "skandalom", poručujući da treba da se učini da da se svi hrišćani približe.

Go down

Višednevni skup 30.000 mladih hrišćana iz svih evropskih zemalja. Prior Zajednice iz Tezea nazvao je podeljenost među hrišćanima "skandalom", poručujući da treba da se učini da da se svi hrišćani približe. Empty Višednevni skup 30.000 mladih hrišćana iz svih evropskih zemalja. Prior Zajednice iz Tezea nazvao je podeljenost među hrišćanima "skandalom", poručujući da treba da se učini da da se svi hrišćani približe.

Post  Mladi on Thu Jan 19, 2012 6:35 pm

Završen skup mladih hriščana
AUTOR: FONET
Višednevni skup 30.000 mladih hrišćana iz svih evropskih zemalja, kao i gostiju sa drugih kontinenata, ukupno iz 70 država sveta, završen je
danas u Berlinu.


Okupljanja mladih hrišćana Evrope organizuje krajem svake godine ekumenska zajednica Teze (Taize) iz Francuske, a sledeći će biti u Rimu, prenela je Verska informativna
agencija.

Mladi su, kako je na završnoj molitvi rečeno, kritični prema "rastućoj neravnopravnosti i u samom bogatim
društvima", takođe, "nekontrolisano se eksploatišu sirovine planete", što stvara povode za konflikte i nastaju teške hipoteke za buduće generacije.

Dobra u svetu se moraju ravnomerno raspoređivati. Tamo gde vlada bogatstvo, treba razvijati spremnost na odricanja. Moramo se zadovoljavati i sa manje trošenja.

Prior Zajednice iz Tezea nazvao je podeljenost među hrišćanima "skandalom", poručujući da treba da se učini da da se svi hrišćani približe.

Oko mladih gostiju angažovale su se brojne berlinske parohije raznih crkava, među kojima i srpska.

"Nama mladima nikada nije dosadno, kad god možemo zapevamo". Posebno je omiljena pesma Hvalite Gospoda svi narodi - Laudate omnes gentes.

Učesnicima su na tribinama stajali na raspolaganju i nemački političari, celokupnog spektra i verski
velikodostojnici. Tu se vodila i polemika, postavljala pitanja. Jedan srpski učesnik pitao je "zašto je Nemačka priznala Kosovo kao posebnu zemlju".

Mladi
Guest


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum