Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

April 2019
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Keywords

prezimena  perisic  poreklo  radonji  

Affiliates
free forum


CIA izmenila istorijske podatke o Srbiji u svojoj bazi:...ispada da je srpska država mlađa od SAD

Go down

CIA izmenila istorijske podatke o Srbiji u svojoj bazi:...ispada da je srpska država mlađa od SAD Empty CIA izmenila istorijske podatke o Srbiji u svojoj bazi:...ispada da je srpska država mlađa od SAD

Post  BIA on Sun Nov 27, 2011 6:52 pm

Centralna obaveštajna agencija izmenila istorijske podatke naše zemlje u svojoj bazi
CIA: Srbija nastala 1918, a nezavisna od 2006.

Ranjiva tačka Srbije je pranje novca, a osim toga je i mesto pretovara heroina na putu od jugozapadne Azije ka zapadnoj Evropi, ocena je američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) objavljene na njenom sajtu u odeljku posvećenom našoj zemlji.

Prema saznanjima CIA, istorija Srbije počinje 1918. godine osnivanjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, ali punu nezavisnost je naša zemlja stekla tek 5. juna 2006, odvajanjem od Crne Gore!
Obaveštajci američke vlade proučili su i sva srpska državna obeležja i nakon detaljne analize naše zastave zaključili da su crvena, plava i bela „panslavenske boje koje predstavljaju slobodu i revolucionarne ideale“, te da je srpski barjak „inspirisan zastavom Rusije iz 19. veka“.
CIA takođe zna da će parlamentarni izbori u Srbiji biti održani u maju 2012. godine, kao i da značajan pritisak na politiku vrše naročito „dve grupe - pravoslavna klero-fašistička organizacija ‘Obraz’ i srpski nacionalistički pokret ‘1389’”.
Sa površinom od 77.474 kvadrata, Srbija je po veličini 117. zemlja u svetu, „nešto manja od Južne Karoline“, mada po broju stanovnika na listi CIA zauzimamo 98. mesto. Međutim, po stopi smanjenja broja stanovnika od 0,47 odsto Srbija je svrstana na čak 221. mesto od ukupno 230 zemalja! Brže od nas izumiru samo Rusi, Letonci, Ukrajinci, Estonci, Crnogorci, Bugari i stanovnici ostrva Sent Pjer, Kukovih i Severno marijanskih ostrva.
Po stopi smrtnosti od 13,85 promila naša zemlja je 16. u svetu.
Verovali ili ne, po izdvajanjima za zdravstvene usluge od 9,9 odsto BDP-a na listi CIA je Srbija na 28. mestu u svetu, te bi tako naše zdravstvo trebalo da bude podjednako kvalitetno kao i u Švedskoj, a još i bolje nego u Norveškoj, Japanu, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i mnogim drugim razvijenijim zemljama. Zanimljivo je i da smo po broju od 5,4 bolničkih kreveta na 1.000 stanovnika na visokom 35. mestu u svetu, što znači da smo opremljeniji čak i od Švajcarske, koja važi za zdravstvenu silu. Međutim, kao najčešće infektivne bolesti na našem području CIA navodi bakterijsku dijareju i Krimsko-Kongo hemoragijsku groznicu, što je inače virusno oboljenje koje prenose krpelji.
Sudeći prema podacima CIA, Srbija ne zaostaje ni po obrazovanju, pa je sa izdvajanjima od 4,7 odsto BDP-a rangirana na 73. mestu u svetu. Po mišljenju američkih obaveštajaca Srbi su tako obrazovaniji od Hrvata, Nemaca, Australijanaca, Italijana, Portugalaca, Španaca, Grka i mnogih drugih. Međutim, po broju nezaposlenosti mladih od 15 do 24 godina rangirani smo u sam svetski vrh besposličara - čak na šesto mesto, sa stopom nezaposlenosti od 42,5 odsto!
Uprkos uveravanju domaćih stručnjaka da se Srbiji ne mogu desiti razorni zemljotresi, CIA ocenjuje da je od svih prirodnih nepogoda Srbija najizloženija destruktivnim zemljotresima!

Može im se
Ekonomski analitičar Dragovan Milićević, koji je svojevremeno i sam analizirao informacije kojima raspolaže CIA, smatra da je baza podataka ove agencije bolja nego kod mnogih drugih institucija kada je reč o ekonomskim parametrima, ali da su drugi podaci, poput naše istorije, politički obojeni.
- S obzirom na to koliko su plaćeni, može im se da kreiraju podatke kako žele i prilagođavaju ih svojim političkim interesima. Ovako ispada da je srpska država mlađa od SAD - izjavio je Milićević za „Alo!“.

Milošević uništio srpsku ekonomiju
Odeljak o srpskoj ekonomiji CIA otvara konstatacijom da su „Miloševićeva era zloupotreba u privredi“, ekonomske sankcije, kao i oštećena infrastruktura i industrija tokom bombardovanja NATO 1999. godine prepolovili ekonomsku snagu Srbije u odnosu na 1990. Tako je, i pored demokratskog i ekonomskog napretka, Srbija i dalje „tranziciona ekonomija sa nezavršenom privatizacijom i nepotpunim strukturalnim reformama“. Pored visokih državnih izdvajanja za plate, penzije i nezaposlene, rastuće potrebe za nova zaduživanja i visokog javnog duga i stagnacije stranih investicija, ozbiljni izazovi Srbije su i „neefikasan pravosudni sistem, visok nivo korupcije i starenje stanovništva“.

Sanja Đorđević

BIA
Guest


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum