Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

April 2019
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Keywords

radonji  perisic  poreklo  prezimena  

Affiliates
free forum


Ruska ikona Bogorodice Tabinske proplakala u Srbiji - Čudo na grobu patrijarha Pavla!

Go down

Ruska ikona Bogorodice Tabinske  proplakala u Srbiji - Čudo na grobu patrijarha Pavla! Empty Ruska ikona Bogorodice Tabinske proplakala u Srbiji - Čudo na grobu patrijarha Pavla!

Post  sveznalica on Sun Oct 16, 2011 5:08 pm

Ruska ikona proplakala u Srbiji
Čudo na grobu patrijarha Pavla!


Ruska ikona Bogorodice Tabinske  proplakala u Srbiji - Čudo na grobu patrijarha Pavla! Ikona-10

Ikona Bogorodice Tabinske koju su ruski kozaci doneli u manastir Rakovica, u kome je sahranjen patrijarh Pavle, prema svedočenju vernika u subotu ujutro za vreme liturgije je proplakala!

Fotografiju na kojoj se vidi kako se pored oka Bogorodice niz njeno lice sliva kap tečnosti jedan od vernika je postavio na internet, a najčešća reakcija među stotinama ljudi koji obilaze ovu svetinju je da je to „znak srpskom narodu, koji u ovo vreme prolazi kroz velika iskušenja“.
- Primetili smo suzu tek kada nam je čovek koji je fotografisao pokazao na svom foto-aparatu. Svi mislimo da je u pitanju znak od Boga, a kakav - teško je tumačiti. Posle ovog svetog mesta idemo dalje i mnogo smo srećni što i na ovaj način možemo da posvedočimo bratske veze srpskog i ruskog naroda - rekao nam je ruski sveštenik juče dok su desetine vernika strpljivo čekale u redu da poljube ikonu.
Iako je našoj ekipi želja bila da snimimo „čudotvorne suze“, njih juče nije bilo. I pored toga vernici su šapatom prepričavali događaj od prethodnog dana, a najčešće se moglo čuti mišljenje da je Bogorodica proplakala zbog toga što se našla na mestu gde počiva patrijarh Pavle, koga su mnogi još za života smatrali svecem. Druga misao je da ovaj događaj ima veze sa Kosovom i stradanjem srpskog naroda.
- Suze Majke Božje nas pozivaju na molitvu i pokajanje. Nije slučajno što se ovo dešava baš ovde i u ovom trenutku - rekla nam je mlada žena koja se predstavila kao Aleksandra.
U pratnji ikone koja se nalazi na proputovanju kroz Srbiju u čast 90 godina od dolaska Rusa u Srbiju posle preuzimanja vlasti od strane komunista, nalazilo se i nekoliko kozaka u vojničkim uniformama koji su nam posvedočili da se sa ikonom ovo ranije nije dešavalo.
- Mi smo čuvari ikone i možemo potvrditi da smo u subotu videli čudo. Bili smo i u drugim svetinjama, ali ovo je prvi put da se ovako nešto događa - rekao nam je kozak Aleksej.
Prema našim saznanjima, radi se o kopiji ikone Bogorodice Tabinske koja se nalazi u gradu Pohvistnevu u Samarskoj oblasti.

Ikona doneta protiv volje Ruske crkve?
Dolazak ove ikone u Srbiju proteklih dana pratile su mnoge nevolje, a Srpska pravoslavna crkva je saopštila da je patrijarh Irinej dobio obaveštenje podvorja Moskovske patrijaršije u Beogradu da donošenje kopije ikone Bogorodice Tabinske nije imalo blagoslov Ruske pravoslavne crkve. Prema navodima pojedinih crkvenih portala, vladika bački Irinej je odbio da pusti ovu ikonu u hramove u svojoj eparhiji, a podršku je dobio i od podvorja RPC u Beogradu.

Vasilije Papović
http://www.alo.rs/vesti/42674/Cudo_na_grobu_patrijarha_Pavla
sveznalica
sveznalica
Admin
Admin

Posts : 529
Points : 547
Reputation : 1
Join date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum