Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

October 2018
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Keywords

perisic  poreklo  radonji  prezimena  

Affiliates
free forum


Krstaški rat nije samo pravo, već i obaveza, shodno kanonskom pravu, tvrdi Brejvik

Go down

Krstaški rat nije samo pravo, već i obaveza, shodno kanonskom pravu, tvrdi Brejvik

Post  Balkanac on Thu Jul 28, 2011 2:53 am

Muslimane sa Balkana treba deportovati u Anadoliju.

Krstaški rat nije samo pravo, već i obaveza, shodno kanonskom pravu, tvrdi BrejvikNorveški ekstremista Andres Bering Brejvik, okrivljen za bombaški napad na Oslo i maksakar u kampu Radničke partije na ostrvu Utoja, u manifestu koji je objavio uoči počinjenih zločina predložio je da Crna Gora i Grčka podijele današnju albansku teritoriju, a da svi Albanci islamske vjeroispovijesti budu deportovani u srednju Anadoliju.
Na 1.500 stranica dugom manifestu, prepunom zločinačkih planova i sumanutih ideja, Andres Brejvik pokazuje da je zainteresovan za Balkan i da dobro poznaje istorijske okolnosti na ovim prostorima.
U manifestu, nazvanom "2083 - Evropska deklaracija o nezavisnosti", norveški terorista pominje Crnu Goru na više mjesta, ali i tvrdi da je Albanija "tranzitna zona" za ulazak muslimana u Evropu. Stoga se ovaj zločinac zalaže da se "grčko-srpsko-hrvatska teritorija, koja je trenutno poznata kao Albanija", u stvari izdijeli između Crne Gore i Grčke, tako da obje uzmu po 20 odsto, dok bi ostatak pripao Albancima hrišćanima. Za muslimane, piše on, u toj podjeli nema mjesta.

Brejvik, hrišćanski fundamentalista, ističe onu da "Vojska Evropske federacije" pokrene oružani napad na muslimansku BiH, muslimansko Kosovo i Albaniju, Tursku, Jordan, Liban i Egipat, sa ciljem da jugoistočna Evropa i Bliski istok budu potpuno očišćeni od muslimana.

Pri tom, ovaj zločinac tvrdi da ne radi sam, već da je dio "Evropskog pokreta otpora", čiji je finalni cilj "čišćenje" Evrope od islama i njeno utemeljenje na hrišćanskim fundamentalističkim vrijednostima.

Iako su norveški istražni organi najprije saopštili da je Brejvik priznao kako samostalno stoji iza napada, u manifestu piše i da "se formira vojska koja će vratiti čast Evropi".

Brejvik je ubijeđen u namjere islama za preuzimanje kontrole nad svijetom, a za sebe tvrdi da je spreman da da "skromni doprinos" da se to spriječi.

Citira i Fidela Kastra: "Počeo sam revoluciju sa 82 čovjeka. Da moram opet, uradio bih to sa 10 ili 15 ljudi, koji imaju apsolutnu vjeru. Nije bitno koliko vas je, ako imate vjeru, plan i akciju".
Brejvik piše i kako se u Liberiji sretao sa "krstašem" i "evropskim herojem" koji je kao pripadnik srpske vojske u bitkama u Bosni ubio mnogo muslimana.

- Srbija je anketirala Kosovo nakon balkanskih ratova 1913. godine i tada je broj Srba i Albanaca bio jedanak. Albanci su počeli da dolaze iz Albanije u Drugom svjetskom ratu, tokom nacističke okupacije, pa su hiljade Srba i Crnogoraca bili prinuđeni da napuštaju zemlju da bi se Albanci tamo smjestili - opisuje Brejvik dešavanja na Kosovu u poslednjih 100 godina, iznoseći pri tom plan da u novoj podjeli Balkana, ovog puta bez muslimana, Kosovo pripadne Srbiji, a da Srbija i Hravatska podijele Bosnu.

Brejvik još tvrdi i da muslimane treba deporovati iz Evrope "brodovima uz pratnju vojske", a interesantno je da je u manifestu izrazio prezir prema režimu Adolfa Hitlera i nacističkoj Njemačkoj.
Što se tiče društvenih pravila, za narkomane, Brejvik predlaže posebne "kampove" za odvikavanje, marksistima je namijenio "kurseve za reedukaciju" a predviđa i obaveznu smrtnu kaznu u Evropi.

- Krstaški rat nije samo pravo, već i obaveza, shodno kanonskom pravu. Novo kraljevstvo se stvara - zapisao je Brejvik.

M.V.

Prave Veliku Albaniju

Brejvik ističe da je Albanija "propala država" koja nije uspjela da obezbijedi vladavinu prava i kojom vladaju zločinački klanovi i teror, a svako ko se suprotstavi, biva ubijen.

- Ono što svijet ne zna jeste da je "ideja Velike Albanije" živa i da se na njenoj realizaciji uveliko radi. Albanci se šire, kako u regionu tako i u Evropi. Posebno su uticajni u podzemlju. U Evropi, danas je albanska mafija motor za šverc droge i oružja - pisao je Brejvik, pojašnjavajući zašto su Kosovo i Albanija među ključnim faktorima za "islamizaciju Evrope".

ADVOKAT GIR LIPESTAD ISTAKAO DA BREJVIK IMA "POGLED NA STVARNOST KOJI JE TEŠKO OBJASNITI""Brejvik smatra da je u ratu i vjeruje da kada ratuje može da radi takve stvari, a da se ne izjasni krivim", kazao je advokat čiji klijent je u sudu izjavio da je stravičnim napadima u centru Osla i na ostrvu Utoja, gde je ubio veliki broj tinejdžera, pokušao da zaustavi muslimansku revoluciju u Evropi, javio je AFP.
Advokat Lipestad je, takođe, istakao da Brejvik ima "pogled na stvarnost koji je veoma teško objasniti" i da je koristio ljekove kako bi se "ojačao" pred izvođenje masakra, kao i da se iznenadio da je u tome uspio, a da nije ubijen.

Brejvikov advokat je takođe rekao da je saslušanje u sudu zatvoreno jer se strahuje da bi njegov klijent mogao da pošalje signale drugim ćelijama, budući da tvrdi da je povezan sa dvije slične grupe u Norveškoj i nekoliko u inostranstvu.

Osumnjičeni se u svom manifestu na 1.500 strana, koji je uoči napada postavio na Internet, hvalio da predstavlja jednu od 80 "samostalnih ćelija mučenika", regrutovanih širom zapadne Evrope u cilju svrgavanja vlada koje tolerišu islam. Policija ispituje ove navode.

Norveške vlasti su ranije rekle da razmatraju mogućnost da Brejvika optuže za zločine protiv čovječnosti, za šta je u toj zemlji predviđena maksimalna kazna od 30 godina zatvora, čime bi on dobio veću kaznu od 21 godine, koliko se predviđa za optužbe u vezi s terorizmom.


(TAnjug)

Očekivao da će biti ubijen

Optuženi za dva napada u Norveškoj u kojima je život izgubilo 76 ljudi Anders Bering Brejvik, očekivao je da će biti ubijen dok je ulazio u sudnicu, izjavio je njegov advokat Gejr Lipeštad.

"On je nekoliko puta rekao da očekuje da će ga ubiti iz vatrenog oružja" na putu ka sudnici gdje se prvi put pojavio na suđenju, zatvorenom za javnost, rekao je Lipeštad za TV stanicu "NRK".

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Svijet&clanak=290265&datum=2011-07-27

Balkanac
Guest


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum