Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

May 2018
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Keywords

radonji  prezimena  poreklo  

Affiliates
free forum


КАЉЕКТИВНАЈА НАВАЉОТКА,Tange,Odi lezi Stankaaa ,Ruskinja,Baba Andjusa,Oralna higijena UPUTSTVO,OK OK UG UG...by Gane Radusinovic

Go down

КАЉЕКТИВНАЈА НАВАЉОТКА,Tange,Odi lezi Stankaaa ,Ruskinja,Baba Andjusa,Oralna higijena UPUTSTVO,OK OK UG UG...by Gane Radusinovic

Post  ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:44 pm

KALJEKTIVNAJA NAVALJOTKA

Bojo, drumski vuk iz Bojane, veliki dio radnog vijeka je proveo u Fapu na relaciji Bar - Beograd. Govoraše da ima utisak kao da vozi voz. Jedina razlika je bila u tome što nije morao da skapava po teretnim stanicama čekajući na ukrštanje. Vozio je kad je stio, a počiva đe je stio. Vremenom je sve prešlo u nekakvi automatizam. Svrćao je u iste drumske mehane sa ove, i u iste sa one strane. Đe će svrnut, odlučile su priče i preporuke drugih šofera. Glavna preporuka za neku mehanu je bila u kvalitetu, a najviše u količini hrane koja se služila. Dobra preporuka, ali mlađim šoferima, bila je ljepota konobarice. Pored ljepote značajnu preporuku je imala narav konobarice. Odmah bi se proširio glas o ''dobroj'' konobarici, i parking ispred mehane bi bio pun već poslije nekoliko dana. Bojo se jednom bio nagrdio u kafanu đe je stalno svrta. Kad je konačno izašao iz nužnika, ču od kolega da su ga u mehanu dobro najeli paśega mesa. Izio je tri porcije, ma je žestoko platio, ne samo parama, no i čučanjem u ćenef. Zakleo se tvrdo da tamo neće više nikad svratit, a usput je obavještavao kolege o zlu koje ga je zadesilo. Dugo nije moga ništa okusit, a i boja se da ga opet ne proćera. Sve od Batajnice nije stajao, no tek u jednu malu kafanu poslije Mojkovca. Okuraži se i uđe prilično bezvoljno. Žive kukavice nemađaše u kafani. Samo jedna đisna śedijaše pri šanku. Kad se diže, Bojo primijeti da ima pomanju kecelju. Bješe glibava, ali se to slabo primećivalo zbog njenih otutašnih butina sa kojih nije moga oči skinut. Priđe stolu, i jednom krpom, koja je trebalo da bude salveta, ošesta po stolu u prekrst, kao da sklanja mrve. Puče ona salveta po astalu, a poskoči Bojo skoro isto kao i ona pepeljara od plave lastre.
- Iiiiiiiiizvolllte, dreknu konobarica da se prestraviš, ali se Bojo još nije bio pribra od one salvete.
- Imate li možda kokošje supe, esam nagrdio stomak?
- Iiiimaćemo!!!
- Kako imaćemo???
- Doke malo zamemziš, biće gotova supa.
- Imate li mladoga sira?
- Imamo dosta!!!
- Daj mi sad jedno kvarat mladoga sira, ma da nije slan, esam nagrđen.
- Oli pirunom ili prstima, ako su ti čisti ???
- Ja pirunom. Viđi mi ruke jadna. Ja sam ti i šofer i automehaničar, i sve što treba.
- I ja sam tako mislila. A, što bi popijo uza sir?
- Ja bih za prvinu jedan dupli pelinkovac.
- Ade de. Eo idem da donesem.
Ode pud šanka, Bojo već bješe uočio da su joj dobri farovi, a sad kad mu je okrenula pleći, viđe e joj je mlogo dobar i diferencijal. Amortizeri pojaki, za svaku pohvalu. Kad bi nakončala frizuru, i kad bi se nakarminisala, bila bi prva liga. Odluči da je malo prošeta tamo ovamo, pa joj zatraži čašu vode. Kad mu donese vodu, reče joj da na astal nema čačkalica. Ona ode i donese tri četiri u ruku i prosu ih pred njim. Donese u pjat mladoga sira, a Bojo je zamoli da malo pośedi kod njega, e ne može ništa iźes kad je sam. Dobro, veli konobarica, i onako nema nikoga od gosti. Primače karigu i śede nakosičke, jer joj ona stegna nijesu mogla stat ispod astala. Prekrstila noge, a ona keceljica pokratka. Bojo više ne vidi e je kecelja glibava, i pita konobaricu kolika joj je plata, ma ne skida oči sa onija stegana.
- Mala mi je plata. To đaolju žicu. Nema ni gosti.
- A, bili ti radila u grad?
- Bih ja, kako ne bih.
- Pa oli da te ja povedem?
- A, bi li stijo?
- Auuuuu, još pitaš. Takvu đevojku bih i na pleći odnio do tamo.
- A, bi li leba ti?
- Bih, što da ne.
- Kad bi doša za mene?
- Nemam što dolazit, no lijepo ajd ovi čas samnom.
- Bešale?
- Ada čuješ.
- Eo da se preobučem.
- Idi pravo u oni žuti Fap. Dolazim.
Povede Bojo konobaricu na Cetinje, i odma je zaposli u Ineks, jer je Munja iznenada napuštio posa nekoliko dana prije.
Uredi se konobarica kod Ruške. Sinu ka sunce jarko........
Poslije nekog vremena svrati Bojo u onu kafanu kod Mojkovca. Kafana skoro puna. Nađe praznu stolicu kod jednoga maloga čojeka i śede. Samo što je sio, ovaj ga pita okle je. Ja sa sred Cetinja. Vozim u Bojanu. Eneee. Tamo ima jedna naša odolen. Radi kajno konobarica. Poveo je neki šofer tamo. Je li se snašla, da mi je znavat. Jes kako nije, veli mu Bojo, a u cijelu kafanu nasta tajac. Muči jado, onakva zdravina, a onako pametna. Radi da se zvekne, a i radodajka je. Sad neki dan je imala redaljku... Pade jedna stolica kad naglo ustade jedan čojek.
- Što mu bi te onako izleće, pita Bojo ovoga te śedi s njim.
- To mu je šćer.
- Auuuuuuu ode li kući za levor da me izgori? Moram bježat.
- Nije, ne boj se. Otiša je na drugu stranu prema autobusu.
Svejedno, plati Bojo što je bio dužan, pa dade gas pud Beograda.
Otac konobaričin uvati prvi autobus pud Titograda, pa odma drugijem pud Cetinja. Upita neku đecu đe je Šantićeva ulica, pa kad mu objasniše, hitro ode kod šćere.
Nađe je u stan, i prije pozdrava pita je što je to bilo s njom i nekakvijama momcima.
A, to ? Zbog toga si doša? Muči tajo leba ti. To je sve prenapuhato. Bilo je svega pet šes druga.....

Постед бај Гане Радусиновић

ivanbego
Guest


Back to top Go down

Re: КАЉЕКТИВНАЈА НАВАЉОТКА,Tange,Odi lezi Stankaaa ,Ruskinja,Baba Andjusa,Oralna higijena UPUTSTVO,OK OK UG UG...by Gane Radusinovic

Post  Ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:45 pm

T A N G E

Baba Petrana već ’’usukala’’ devedeset i tri godine, ’’ukrkala’’ stotinu šeset i tri kila žive vage. Svaka su joj vrata bila tijesna, pa je morala svuđ ulazit nastraničke, na kant. Preko dana, dok su joj đeca i snahe bile na rabotu, po malo su vodili računa o njenim potrebama mnogobrojna unučad. Od svih jedanajes sinova samo se onaj najstariji nije ženio. Od sirotinjske zabave izrodila se cijela orojla đece. Đeca, skoro sva, prešla u frdžopce i leperice. Dokopali se nekih para, a čuli da u Titograd u Hercegovačku ulicu nema česa nema. Butk do butika. Cijela ulica.
Riješe đeca jednog dana da odu, da se malo ponove, e u Cetinje nema ničesa. A baba? Povešćemo i nju, jedanak se složiše.
U Hercegovačku pričekaše malo dok se oslobodila prva klupa, pa śedoše babu i kupiše joj sladoled u kornet, dok oni obiđu butike. Śedi baba Petrana na onu klupu. Budno motri da joj onaj sladoled ne protoči, i gleda oni silni narod te se mota tamo ovamo. Đeca, iz butika u butik, zaboravili i na vrijema i na babu.
U neko zlo doba babi nadošla bešika. Đe će sinja kukavica? Trpljela je dok je mogla, pa se diže i pravac u najbliži butik. Nekako ulježe nastraničke u butik ’’Versaće’’. Baba, staroga kova, neće odma da pita, no će nekako izokola da navede priču na klozet. Imate li, pita, ženskija gaća? Imamo, evo izvolite ove da probate, jedanak joj priskoči jedna leperica, i pruži joj jedan zgučak manji od jajeta. Tange!!!
Uuuu, čudi se baba Petrana. Što je ovo, kumim te Bogom? Kod nas, kad ulježeš u NAMU, moraš se komat obazirat oko sebe doke ti se ne pojavi ona prodavačica iza banka đe po vas cijeli dan gatau, i oštro te pita čto ćeš. A ođen? Ne izgovorih što ću, a već mi dadoše ovo.
A što je ovo, pita baba Petrana i pokažuje oni zgučak? Pritrča još jedna leperica, i obadvije je guraju pud kabine da prova gaće. Uguraše je ljubazno iza zavjese. To su vam sad najmoderniji model. Otpakova baba oni zgučak pa viče iz kabine imate li još od ovija. Imamo, imamo koliko gođ oćete. E, date mi pet komata od ovija, eće mi valjat kad primam nekciju.

Постед бај Гане Радусиновић

Ivanbego
Guest


Back to top Go down

Re: КАЉЕКТИВНАЈА НАВАЉОТКА,Tange,Odi lezi Stankaaa ,Ruskinja,Baba Andjusa,Oralna higijena UPUTSTVO,OK OK UG UG...by Gane Radusinovic

Post  Ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:47 pm

ODI LEZI STANKA


Poslije završetka filma morali smo ’’ potrošit ’’ vrijeme dok Dule, Miškov otac ne utuli svijetlo u portik, pa još makar po ure. Miško nije smio uć u kuću jer ga je otac Dule čekao sa mačugom iza vrata da ga prerijepi, jer se vrće kući potlje osam ura do kad je bilo dozvoljeno boraviti na izvan od strane školskih vlasti. E, mi smo zbog toga svi pratili Miška pud gore, pa ako je svijetlo gorelo u portik, mi bi nastavili šetnju pud Bajica. Jedne večeri, odma poviše velje kapije Oboda prolomi se : ’’Odi lezi Stankaaaa’’. Svi stadosmo ka ukopani, pa se brže bolje primakosmo prozoru okle se ovo čulo. Tu je živio jedan te se oženio u četrdes drugu godinu. Čučnemo svi ispod prozora, kad poslije nekog vremena opet se prolomi: ’’Stankaaaa, oli lijegat naćas’’?. Ništa ne remeti tišinu, tek poslije jedno pet minuta opet se prolomi: Stankaaaa, lijegaj više, oli?. I dalje tišina. Poslije nekog vremena čusmo: ’’Mamaaaaa, reci joj, neoće da lijegaaa’’. Nedugo zatim čusmo kako neko korača bosijama nogama po podu, koji čkripijaše na svaki korak. Iiiiiiiiik, zaškripa krevet kad u njega śede Stanka. Ne prođe ni dvije sekunde, krevet škripnu četiri ili pet puta. Šest , sigurno nije. Ooooaaah. Počinu čojek, pa odma krevet poče nekako čudno i neujednačeno da škripka. Mi polako podignemo glave uz prozor do oči, i vidimo Vida kako stoji u raskrok na krevet, a Stanku ufatio za škljance i podigao joj noge sebi do izviše glave. Balansira na krevetu, i pomalo stresa Stanku. Trrrrrt, oglasi se Stanka. A, đaole jedan, što ga izbačaš svaki put? Oli ostajat u drugo stanje? Ne ti, leba mi, kad ga ovako svaki put izbačaš.


Постед бај Гане Радусиновић

Ivanbego
Guest


Back to top Go down

OK OK - UG UG

Post  Ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:48 pm

OK OK - UG UG

Svijetlo u portik kod Duke još bješe upaljeno, pa nastavismo šetnju pud Bajica. Neđe poviše Legacije stoje i gledaju nešto kroz jedan prozor Ljubo i Bago. Pomislimo da gledaju preko televizije pjesme ili kakvu utakmicu, te im priđemo. Kad nas čuše, obojica nam sa obadvije ruke mahahu na dolje da budemo mirni. I nama su mile pjesme, pa se tiho primakosmo. Zavjesa spuštena, ma se sve vidi jer svijetlo nije utuljeno. Isti čas nam bi jasno što se gleda čim su u pitanju Ljubo i Bago. Đelje Saša Kosanu, a ona podigla noge sa ispravljenijama koljenima, ka drvo za praćku. Stopala savila prema koljenima, i ne kopore nogama, iako Saša fusta iz sve snage. Poče Kose da se čuje. Usitnila. Ok, ok, ok, ok..... a tek poslije poče i Sale, ma on ne veli ok,ok, no ug, ug, ug, uuuu..uuuu ugggg. Aaaaa. Izmače se nazadičke kroz ono drvo za praćku, i leže sa strane. Kose još malo ostade u položaj drveta za praćku. Naglo spušti noge na krevet, i oooo ... opa, uz pomoć laktova se diže iz kreveta. Pođe pud prozora. Mi se sledili, ali Ljubo i Bago ne koporu. Nije im prvina, znaju proceduru. Kose dovati ispod kreveta jedan kain i usu u njega bokal vode. Opkroči onaj kain. Lijevu ruku spušti na pod iza sebe, te se nagnu malo nazad. Desnom šakom zašlopa onom vodom, ćušnu tri prsta, pa ih izvadi ka da vadi mas iz kakve lamice. Ponovi operaciju nekoliko puta, ka da znavaše da i Ljubo i Bago završavaju posa.
Постед бај Гане Радусиновић

Ivanbego
Guest


Back to top Go down

R U S K I NJ A

Post  Ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:50 pm

R U S K I NJ A

Razmiljeli se Rusi po cijeloj Crnoj Gori. Bilo je Ruskinja i za one o kojima se mislilo da će nevini u grob leć. Zabranjeni izlasci iz SSSRa imali su za posljedicu oslobođene Ruse po svijetu na milione. Ruskinje su bile mnogobrojnije za komat. Svaki dan je dolazilo na Cetinje po desetak autobusa iz primorja krcatih Rusa. Razgledali bi muzeje u turnusima, pa poslije razgledanja grupe bi imale ručak u Gradsku kafanu, a neke u Ineksov restoran(tursko..). To je bilo veoma uhodano, i Gradska i Ineks su brzo obavljali svoj zadatak. Rusima se mnogo žurilo da se što prije vrate u Petrovac i Sutomore, đe su na već odavno utabane staze i mjesta prodavali pegle, crni i crveni kavijar, flaše od po kila votke svih vrsta i po vas dan nekakvih džidža-bidža.
Dok su Rusi ručali, šoferi bi okretali autobuse i postrojavali se. Jednoga dana, pokušavajući da ’’bez revizije’’ izjednom okrene autobus, čuveni Montenegrov šofer Kokotan, smotao je volan do kraja i natega ga sa obadvije ruke. Kad je krenuo, puče nešto ka puška. Okupiše se šoferi, pa odovud, odonud, konstatovaše da je pukla poluosovina od volana, i da je sad veliki problem kako da odu oni autobusi koji su ostali iza, jer se ovaj ispriječio i zatvorio prolaz. Okolo se nije moglo jer se pravio podvožnjak(kadrovska staza). Jedva nekako na guranje promakoše ostali autobusi.
Putnike iz polomljenog autobusa smjestiše u Grand hotel do śutra, kad će doći drugi autobus za njih. Rusi se bune, jer im je prekinut lanac trgovine. Neće moći da prodaju po Cetinju ništa, jer to nije baš bila praksa. Jedna Ruskinja je bila najglasnija. Bunila se i plakala više od ostalih. Okupili se Cetinjani i gledaju ’’film’’. Božo Đis priđe Ruskinji da joj ’’pomože’’. Otud, odovud, smiri Božo Ruskinju koja ode u hotel i brzo se vrati sa jednom velikom torbom. Ode sa Božom pud pjace. Vodi Ruskinju Božo od prodavnice do prodavnice, ali torba stalno puna. Kad su izašli iz ’’Šestana’’ torba bješe skoro prazna. Obiđoše ostale prodavnice, i poslije gornjeg ’’Trgoprometa’’ torba bješe skalopljena. Ruskinja vesela. Poskakuje pored Boža, a on se pravi važan niz Njegoševu. Kako se približavao hotelu bivao je sve neveseliji jer je znao da ga na recepciji čeka nepremostiva barijera Stanko. Pored Stanka ni vazduh nije mogao proći, a đe onoliki čoek da prođe. Stanko je rijtko trepćao, sve da mu što ne promakne. Kako bi bilo lijepo, misli Božo, da sad radi Tolja fadžola. On često trkne do šanka da drmne neku, i u taj momenat bi moga promać na sprat. Ali Stanko ne kopore. Ni novine ne čita. Ruskinja čeka spasioca, a Božo čeka priliku da kidne uza skale.
Ok ok ok ok oooo, proteže se Stanko, pa se diže i ode u wc. Vrata od wc-a se još ne zatvoriše, a Božo ka soko poleće, preskačući po tri stepenika. Utrča u sobu kod Zinaide, tako se zvala, pa bez mnogo uvodnih riječi ’’uleće’’ u krevet. Kad je završio posa, strovali se pored Zinaide i u tri sekunde zahrka izlomljen štrapacom po Cetinju, a posebno mukama sa Stankom. Ruskinja Zinaida drma usnulog ljubavnika da ga probudi.

- Bažaaaa???Bažaaaa???
Božo ne kopore.
- Bažaaaa!!??
- Baaaža !?!?
Ni makac
- Bažaaaaaaa!!!!!!!!
- Štoe? Mumla Božo iz kušina.
- Baženka krasivi ???
- Aaij, eee, ma ne diže zabroždenu glavu iz kušina.
- Ti...ti u menja skančal ???
- Ahaan, potvrđuje Božo iz kušina.
Čim to ču, Zinaida đipi iz kreveta i poče da skače na sred sobe trupe. Božo se pridiže, pa kad razabra što se to radi, opet leže i sa rukama ispod glave gledajući u plafon reče:
- Bogomi, da znaš, ako ti je plodni dan, džabe ga istresaš.

Постед бај Гане Радусиновић

Ivanbego
Guest


Back to top Go down

B A B A A N DJ U Š A

Post  Ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:51 pm

B A B A A N Đ U Š A

Mišo nikako da se oženi. Svaki put kad ćaše doć kući na ferije, nemogaše se odbranit od majke, babe, tetaka i ostale rodbine. Svi su ćeli da znaju kad će se ženit. Kad je završio fakultet, e tek tada nastaše muke. Jednom prilikom mu veli otac da je zabrinut za njegovu budućnost. Nikola, brat ti, već ima petoro đece, a mlađi je od tebe. Kaže mu da je Śoko komat malađi, i da ima troje, a evo je snaha sa trbuhom do zuba. Kakve su ti namjere da mi je znat. Majka ka svaka majka. Puna kuća unučadi, ali od najstarijeg joj, prvijenca ništa. Jednako ga pita kad će se ženit.
Dodijalo Mišu sve to, pa riješi da jedno ljeto dođe iz Beograda u rodni Mojkovac sa ženom, mada žene nije volio baš. Bože dragi koje radosti. Jes snaha nekako grdna, ali kad je njemu lijepa, svijama je još ljevša. Ugađaju snahi, i od muva je brane. Da reče e bi tičjega mlijeka, našlo bi se. Tek kasno popodne bi se digla i izašla među čeljad iz sobice. Dok se ne bi nakončala, nije se u nju moglo gledat. E, kad bi udarila razne piture po obraza i oko oči, nije bila onoliko grdna. Stane, svekrva joj, ćaše ponekad nešto naštuknut u vezi sa trudnoćom, a snaha bi uz odmahivanje rukom cijedila kroz zube: ’’Ma beži bre’’. Baba Anđuša sve to gleda, pa spremi taktiku kako da je ona ispipa po tom pitanju.
Jedno jutro, zorom, Mišo bješe otišao sa braćom u goru u lov. Baba Anđuša pričeka da štogođ čuje iz sobe, pa u spremljeni ibrik u kraj ognjišta zakuva kafu. Stavi na poslužavnik ćasu sa medom i ratluk na štikadentu pa s ibrikom kafe lagano oškrinu vrata da ulježe kod snahe.
Zatandara po podu poslužavnik. Polomi se šolja od kafe. U sto sitnija komada ode ona ćasa te se u nju služio med samo ponekome. Baba Anđuša se sa obje ruke uvatila za grlo, jer ne mogaše poduvatit vazduh. Pade pored vrata ka pokošena. Nastade vriska đece. Sin joj Dragoljub, Mišov otac, skoči sa škanja da je pridigne. Obje snahe, i ona s trbuhom do zuba pritrčaše isti čas, a vrata od sobice se zalupiše svijama pored uši. Što je majko, zapomagaše Dragoljub, a snaha sa trbušinom se prva pribra i donese vode u škudelu da poprska babu Anđušu. Zakoluta očima baba pošto je poprskaše iz škudele, i taman kad Dragoljub odhuknu, opet ’’ode’’. Trljali su je svikolici komat, ali baba Anđuša ni da koporne. Sva ta cika đece, gulamaca i komešanje oko presnijećene babe ne bijahu dovoljan razlog da snaha makar odškrine vrata od sobice. Da je i potpuno gluva ’’čula’’ bi nešto. Stane, zabrinuta zbog babe Anđuše, ljuta što snaha ’’ni abera’’ otvori vrata i isti čas se ukoči kao da je šlog gađa. Pade ka pokošena preko babe Anđuše, i zadnjim trenom svijesti zatvori vrata od sobice. Uj, uj teško mene, oglasi se baba Anđuša, a Dragoljub ostavi majku, pa prigrli Stanu i onako na koljena privi je na grudi i ljuljaše ka bebicu. Kami mene, što ti je svijetu moj svijetli, zapomagaše Dragoljub, iako mu je majka bliža smrti u taj tren bila. Kad se povrati Stane poče očima davat znake Dragoljubu prema spoljnim vratima. Dragoljub shvati da joj treba vazduha, pa je iznesoše na izvan. Malo pribrana, posla ostale u kuću da se pobrinu oko babe Anđuše. Kad ostade sama sa Dragoljubom, zakoluta očima, pa kad iz dubine grudi hujknu, reče Dragoljubu.
- Kami nama danas i zanavijek.
- Što je to bilo tako strašno te vas obadvije grom pokosi?
- Kako što ? Bolje bi bilo da me zajedno s tobom munja sažegla no pretekoh kad ono viđeh.
- Koje? Zbori, ako Boga znaš.
- Kako koje, oba mi oka ispala kad to viđeh. Snaha nam, leži na onu novu posteljinu i na kušine plavijem koncem vezene obezgaćena gleda u plafon i ljulja li ga ljulja.
- Kogaaaa??
- Aoooj ti ga mene Mišo sineee. Bješe joj deblja i viša no tvoja u najbolje dane.
- Što to pričaš koja moja? Priberi se, ti si mene i prva i potonja. O kojoj to govoriš?
- Ni od kojoj, no o snahinoj kurčini. Eno ga ljuljaše ka što sam ga ja tebe ljuljala kad sam bila pred porođaj, a tebe se šćelo.

Постед бај Гане Радусиновић

Ivanbego
Guest


Back to top Go down

ОРАЛНА ХИГИЈЕНА

Post  Ivanbego on Sun Dec 19, 2010 3:53 pm

ОРАЛНА ХИГИЈЕНА
Аутор Gane Radusinović Čavez. Написано датума: субота, децембар 18, 2010 у 1:52 по подне
1. НАКВАСИТИ САПУН МЛАКОМ ВОДОМ.
2. ЈЕЗИКОМ СНАЖНО ПРЕЋИ ДВА ТРИ ПУТА ПРЕКО НАКВАШЕНОГ САПУНА.
3. ЈЕЗИКОМ СНАЖНО ИСТРЉАТИ УНУТРАШЊОСТ КРУЖНИМ ПОКРЕТИМА И НАПРИЈЕД НАЗАД.
4. НАПУНИТИ УСТА МЛАКОМ ВОДОМ И ИСПЉУНУТИ ВОДУ.
5. ОПЕРАЦИЈУ ПОНАВЉАТИ ДОК УСНА ДУПЉА БУДЕ ПОТПУНО ЧИСТА И БЕЗ ИКАКВИХ ПРИМЈЕСА.
6. ДОБРО НАПУНИТИ УСНУ ДУПЉУ МЛАКОМ ВОДОМ И НАПУЋЕНИМ УСНАМА ВОДУ СНАЖНО
УБРИЗГАВАТИ
7. ОПЕРАЦИЈУ ПОНАВЉАТИ СВЕ ДОК ВОДА КОЈА ИСТИЧЕ НЕ БУДЕ ПОТПУНО БИСТРА.
8. ДЈЕЛОВЕ ОКО ОТВОРА И ЕВЕНТУАЛНИХ БРКОВА ЊЕЖНО ОБРИСАТИ МЕКИМ ПЕШКИРОМ.

Постед бај Гане Радусиновић

Ivanbego
Guest


Back to top Go down

Re: КАЉЕКТИВНАЈА НАВАЉОТКА,Tange,Odi lezi Stankaaa ,Ruskinja,Baba Andjusa,Oralna higijena UPUTSTVO,OK OK UG UG...by Gane Radusinovic

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum