Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

February 2019
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Calendar Calendar

Keywords

perisic  prezimena  radonji  poreklo  

Affiliates
free forum


...Isti rodni sin gospodina gobernatora Stanislava Stanisica.....

Go down

...Isti rodni sin gospodina gobernatora Stanislava Stanisica.....

Post  Istorica on Thu Jan 08, 2009 6:51 am

Adresa: Visokorodnomu gospodinu majoru Stefanu Petrovicu u Trijesce ali gde se nadje

Majoru Stefanu Petrovicu
Vladika Sava, Stanjevici, 5.I 1760.

Presvijetli i visokorodni gospodine, gospodine moj mili.
Razumljenli smo ot gospodina Djura Jovova e ste prijahali na Trst.Zato ne manjkam ispunit moj dug i pozdravit Vase presvijetlo gospodstvo, koji Ve zeljno pozdravljamo i umiljeno, i Vase gospodstvo, tako i vasu gospozdu suprugu, a nasu rodicu, i pozdrav i blagoslovenije vam ljubazno prisiljemo. I cudim se ovoliko vremena pasa da nas ne pozdraviste jednijem malijem listom.Zaboravili ste nasu ljubav konacno. To vidju.A neki duraci prosipali nepravdu na nas njihovijema smradnijema ustima i njihova djela skazivali i na mene govorili.........A sad nekizi koji tamo podjoste napuniste lazah svu Rusiju. Ni se zna starijega, ni mladjega, no sve jednako.A sto su mene nepravdom pronosili, nijesu mene no sebe. A oni su lagali kako crti.
Sada davam na znanje Vasemu gospodstvu kako "IDE VUKOLAJE STANISIC, ISTI RODNI SIN GOSPODINA GOBERNATORA STANISLAVA STANISICA, I NJEGOVA BRACA VASEMU VISOKORODIJU I VASOJ SURPUGI, A NJIHOVOJ PLEMENICI I SARODNICI, PORADI DA IM PREDATE NJIHOVO IMENIJE:ZAKLADE,HALJINE,ASPRE, MEDALJE, SVE STO JE PONIO POKOJNI GUVERNATOR, OTAC ISTI VUKOLAJEV, I SVE STO JE OSTALO OT NJEGA.ON JE NJEGOV ISTI SIN I NJEGOV NASLEDNIK.
I ja te molim, i Vase gospodstvo i Vasu suprugu, to mu sve ocino dajte, zasto kad ne biste to dali, ta bi kuca i djeca pokojnoga governatora propala sasvijem. No kad Ve Bog tu donio,to mu predajte da dalje ne ide. A za drugo ti ne pisem, NO CE TI USTI SKAZAT SVE ISTI STANISICI.Arhidjakon Stefan odaje Vasem visokorodiju poklon i pozdrav. Tako i VAsoj suprugi. I Vam zelim svakoga dobra i postenja, i mir Hristov, i blagodet Bozja sa Vami da budet!

Istorica
Guest


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum