Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

April 2019
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Keywords

radonji  perisic  prezimena  poreklo  

Affiliates
free forum


Izjava potomka covijeka koji je jedanput vec ujedinio Crnu Goru sa Srbijom(Princ Nikola ocijenio da nezavisnost Crnoj Gori otvara vrata svijeta)

Go down

Izjava potomka covijeka koji je jedanput vec ujedinio Crnu Goru sa Srbijom(Princ Nikola ocijenio da nezavisnost Crnoj Gori otvara vrata svijeta) Empty Izjava potomka covijeka koji je jedanput vec ujedinio Crnu Goru sa Srbijom(Princ Nikola ocijenio da nezavisnost Crnoj Gori otvara vrata svijeta)

Post  sveznalica on Mon Jul 28, 2008 2:03 am

Sto sve dogadjalo prije referenduma za osamostaljenje?
PRINC NIKOLA OCIJENIO DA NEZAVISNOST CRNOJ GORI OTVARA VRATA SVIJETA
(Izjava - sto li je?) potomka covijeka koji je jedanput vec ujedinio Crnu Goru sa Srbijom.

Podgorica - Princ Nikola Petrović založio se juče za obnovu crnogorske nezavisnosti i rehabilitaciju dinastije Petrović-Njegoš.
Na konferenciji za novinare suverenističkog bloka, Petrović je naveo da se od raspada Jugoslavije zalagao za vraćanje državnosti Crnoj Gori.
“To za mene nije samo političko, nego i sentimentalno pitanje jer sam prestolonasljednik dinastije koja je skoro 300 godina radila za nezavisnost Crne Gore”, rekao je Petrović.
On je ocijenio da nezavisnost može otvoriti vrata svijeta Crnoj Gori koja je danas u “situaciji zatvorenosti”.
“Nadam se da će Crnogorci odlučiti u smislu otvaranja i da će nezavisnost Crne Gore donijeti dodatne mogućnosti. Crna Gora kao nezavisna država može nakon toga praviti nova partnerstva, saradnje i spojeve. Sve su opcije otvorene kada je čovjek nezavisan”, kazao je Petrović. On je protivnicima nezavisnosti poručio da za njih neće biti “kraj istorije” ako Crna Gora obnovi svoju državnost jer nezavisna država uvijek može da uđe u partnerstvo sa drugom državom.
“Ali, ako Crna Gora ne dobije nezavisnost mislim da će i oni koji su za uniju biti gubitnici. U tom slučaju Crna Gora postaje provincija Srbije. Budimo realni, nemojte da sanjamo - osam miliona sa jedne i 650 hiljada stanovnika sa druge strane. Šta je realno očekivati ako se priča o demokratskom upravljanju i glasu većine”, rekao je Petrović.
Navodeći da ne može zaboraviti da u sebi ima srpske krvi jer je njegova baba Natalija Konstatinović od srpske dinastije Obrenović, princ je naveo da je “solidarnost dio naše kulture i istorije i da to ne treba prekidati”.
“Za vrijeme nezavisnih kraljevina Crne Gore i Srbije, mi smo dobili sve zajedničke bitke. Niko nije mogao da kaže gdje je granica. Ovih posljednjih 100 godina otkada smo zajedno, faktički smo izgubili sve bitke”, rekao je Petrović. On je kazao da je u Francuskoj, gdje inače živi, na pitanje novinara kako će glasati Crnogorci, naveo da to ne može znati unaprijed.
“Ali, svakog Crnogoraca, kada se nađe sam sa listićem, bez obzira na njegovo političko opredjeljenje, porodičnu ili istorijsku priču teško mogu zamisliti da poništava svoju državu govoreći “ne””, naveo je Petrović.

ISPRAVITI NEPRAVDU PETROVIĆIMA


Princ Nikola je rekao da je njegov cilj, bez političkih ambicija, rehabilitacija dinastije Petrović 100 godina nakon što je protjerana iz Crne Gore odlukama nelegalne Podgoričke skupštine.
“Činjenica da za sada to još nije zvanično urađeno je situacija koja za mene nije baš tako normalna, ali se nadam da će to biti u skoro vrijeme i u novoj nezavisnoj državi”, kazao je Petrović.
Na pitanje direktora medijskog centra suverenističkog bloka Bora Krivokapića da li je podizanjem spomenika kralju Nikoli na centralnom podgoričkom i nikšićkom trgu počela rehabilitacija dinastije, princ je kazao da je to “gest poštovanja”, ali da je na Balkanu običaj da se prvo podignu spomenici pa da se ruše.
“Nijesam praunuk jedne statue od mermera ili bronze, već jednog čovjeka koji je umro u nemaštini boreći se za državu Crnu Goru”, poručio je Petrović.
Upitan da li je u kontaktu sa nekim od dinastije Karađorđević, princ Nikola je kazao da je na njima da naprave prvi korak u tom pravcu jer su oni načinili nepravdu njegovoj porodici.
sveznalica
sveznalica
Admin
Admin

Posts : 529
Points : 547
Reputation : 1
Join date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum